Апликации

 • Фармацевтски

  Фармацевтски

  Фармацевтски производи Во фармацевтското производство, многу пудра се високо хигроскопни. Кога се влажни, тешко се обработуваат и имаат ограничен рок на траење.Од овие причини, во процесот на производство, пакување и складирање на фармацевтски производи, строго продолжува...
  Прочитај повеќе
 • Облога

  Облога

  Главен извор на вештачки VOCs се облогите, особено боите и заштитните облоги.Потребни се растворувачи за ширење на заштитна или декоративна фолија.Поради добрите солвентни својства, NMP се користи за растворање на широк опсег на полимери.Исто така, многу се користи во ли...
  Прочитај повеќе
 • Храна

  Храна

  Храна Добро контролираното ниво на влажност на воздухот е многу важно за квалитетот на готовиот производ во прехранбената индустрија, како што се чоколадото и шеќерот, и двете се високо хигроскопни. Кога влажноста е висока, производот ќе ја апсорбира влагата и ќе стане леплив, потоа ќе се залепи. на машините за пакување и...
  Прочитај повеќе
 • Мост

  Мост

  Мостови Оштетувањето од корозија може да доведе до големи трошоци во мостот, затоа е неопходна средина која одржува максимум 50% RH наоколу за антикорозија на челичната конструкција во процесот на изградба на мостот.Поврзани производи:(1).(2) Пример на клиентот:...
  Прочитај повеќе
 • Литиум

  Литиум

  Литиумска индустрија Литиумските батерии се високо хигроскопски и чувствителни на влага производи, а високата влажност во производството на литиум ќе предизвика многу проблеми на литиумските производи, како што се перформансите на нестабилност, намалување на рокот на траење, намалување на капацитетот за празнење.Ти...
  Прочитај повеќе
 • магацин, Складирање во фрижидер

  магацин, Складирање во фрижидер

  Складирање во фрижидер Најголемата неволја во складирањето во фрижидер се мразот и мразот, бидејќи кога топол воздух доаѓа во контакт со ладна средина, оваа појава е неизбежна.Доколку се применат одвлажнувачи за да се создаде сува средина во складиштето во фрижидер, овие проблеми ќе се решат и...
  Прочитај повеќе
 • Воена апликација

  Воена апликација

  Воено складирање Десетици илјади одвлажнувачи се користат за заштита на скапата воена опрема во сите делови на светот, драстично ги намалуваат трошоците за одржување и ја зголемуваат борбената готовност на воената опрема како што се авиони, тенкови, бродови и други воени ...
  Прочитај повеќе
 • Хемиска стаклена гума

  Хемиска стаклена гума

  Хемиски Повеќето ѓубрива содржат сол растворлива во вода, кои се докажани како ефикасни во снабдувањето со минерални хранливи материи за земјоделските култури. Сите материјали за ѓубрива се директно засегнати од водата и можат да стапат во интеракција со влагата во атмосферата што обично резултира со непожелни ...
  Прочитај повеќе
 • Платика

  Платика

  Кога нуклеарната централа е исклучена за полнење гориво - процес кој може да потрае цела година одвлажнет воздух може да ги задржи таквите ненуклеарни компоненти како што се котлите, кондензаторите и турбините без 'рѓа.Проблемот со влажноста на пластичната индустрија главно е предизвикан од кондензацијата...
  Прочитај повеќе
WhatsApp онлајн разговор!