Common Knowledge

Начини на сушење: 
1. Ладење сушење
на воздухот се лади до под точката на роса, а потоа кондензирана вода е отстранета.
Овој метод е ефикасен под услов роса точка е 8 ~ 10 ℃ или повеќе.
2. Компресија Одвлажнување
Компресирај и кул влажен воздух за поделба на влага.
Овој метод е ефикасен кога јачината на ветерот е мала, но не е погодна за условите на голем волумен на ветерот.
3. Течен апсорпција на сушење
литиум хлорид решение спреј се користи за да апсорбира влага.
Точката на росење за да се намали на -20 ℃ или така, но опремата е голем, и течност апсорпција мора да биде заменет.
4.Wheel-тип на десикант сушење
на керамички влакна од импрегниран со порозна хигроскопски агенси се обработени во саќе-како тркачите за вентилација.
Структурата на сушењето е едноставен, која може да достигне -60 ℃ или помалку преку посебна комбинација на роса поени.
Ова е метод што се користи од страна на Jierui.

 

NMP претставува N-метил-2-пиролидон

Од НМП има висока точка на вриење и низок притисок на пареа под нормална температура, тоа може да биде лесно да се кондензира со ладење под нормална температура. Според формулата на Антоан, со помош на неговата карактеристична, обновување на NMP може да биде спроведена од страна на ладење (под услов дека износот за обнова на водата се зголемува ако фен издувниот гас содржи повеќе вода).

1

Предности  на ротори концентрација VOC:

 

1. Висока перформанси и ефикасност

Користење на висок силика зеолити и активирани јаглеродни атоми со огромен капацитет адсорпција им овозможува на нашите VOCconcentrator флексибилно да се третираат различни видови на испарливи органски соединенија и да работат во различни услови на работа.

2.Capability за лекување на VOCs со висока точка на вриење

Јаглерод материјал има тешкотии за лекување на VOCs со висока точка на вриење, поради неговата температура десорпција граница. Спротивно на тоа, карактеристиките на нашата зеолит ротори се огнеупорен и висока отпорност на топлина, кој им овозможува на нашите VOC концентратор за користење на адсорпција на клима со висока температура.

3.Inertness
  VOC лесно полимеризирани со топлинска енергија (на пример, стирен, циклохексанон, итн) можат ефикасно да се третираат од страна на високо-Силика зеолит.

4.Cleanability и активирање од страна на специјални термичка обработка

Нашите зеолит ротори преку процесот calcining се дојде до сите неоргански материјал, вклучително и лепило. Затнување во елемент на роторот може да се случи по одреден период на use.But, не грижете се !! Роторот се перат во соодветен начин да се отстрани акумулирани dust.It е уште подобро дека нашите зеолит роторот може да се активира со термичка обработка според околностите.

Типични апликации на ротори концентрација VOC:

индустрија

Можни Објект / Продуктната линија предмет на контрола на VOCs

третирани VOCs

Автомобилство / Делови производителот сликарство кабина Толуен, ксилен, естри, алкохоли
производител на челик мебел Сликарство кабина, Шпорет
печатење Фен
Лепило / Магнетна лента производителот слој процес, единица за чистење Кетони, МЕК, циклохексанон, Methylisobutylketones, итн
хемикалии Рафинеријата за нафта, Реактор Ароматични јаглеводороди, органски киселини, алдехиди, алкохоли
Синтетичка смола / Лепак создателот Пластика, Иверица процесот на производство Стирен, алдехиди, естри
Полу-диригент единица за чистење Алкохоли, кетони, амини

Корисни роса маса точка конверзија:

° CDP g / kg ° ФДП gr / lb
-60 0,0055 -76 0,039
-59 0,0067 -74,2 0.047
-58 0,008 -72,4 0.056
-57 0,0092 -70,6 0.064
-56 0,0104 -68,8 0.073
-55 0,0122 -67 0,085
-54 0,0141 -65,2 0.099
-53 0,0159 -63,4 0.11
-52 0,0178 -61,6 0.12
-51 0.02 -59,8 0.14
-50 0,024 -58 0.17
-49 0.027 -56,2 0.19
-48 0.03 -54,4 0.21
-47 0,034 -52,6 0.24
-46 0,039 -50,8 0.27
-45 0,043 -49 0.3
-44 0.047 -47,2 0.33
-43 0,054 -45,4 0.38
-42 0,061 -43,6 0.43
-41 0.068 -41,8 0.48
-40 0.076 -40 0.53
-39 0,086 -38,2 0,6
-38 0,097 -36,4 0.68
-37 0.11 -34,6 0.77
-36 0,122 -32,8 0.85
-35 0,137 -31 0.96
-34 0,151 -29,2 1.1
-33 0,168 -27,4 1.2
-32 0.186 -25,6 1.3
-31 0.21 -23,8 1.5
-30 0.23 -22 1.6
-29 0.25 -20,2 1.8
-28 0.28 -18,4 2
-27 0.31 -16,6 2.2
-26 0.35 -14,8 2.5
-25 0.38 -13 2.7
-24 0.43 -11,2 3
-23 0.47 -9,4 3.3
-22 0.52 -7,6 3.6
-21 0.57 -5,8 4
-20 0.63 -4 4.4
-19 0.69 -2.2 4.8
-18 0.76 -0.4 5.3
-17 0.84 1.4 5.9
-16 0.93 3.2 6.5
-15 1.01 5 7.1
-14 1.11 6.8 7.8
-13 1.22 8.6 8.5
-12 1.33 10,4 9.3
-11 1.45 12,2 10,2
-10 1.6 14 11,2
-9 1.74 15,8 12,2
-8 1.9 17,6 13,3
-7 2.1 19,4 14,7
-6 2.3 21,2 16,1
-5 2.5 23 17,5
-4 2.7 24,8 18,9
-3 2.9 26,6 20,3
-2 3.2 28,4 22,4
-1 3.5 30,2 24,5
0 3.8 32 26,6
1 4 33,8 28
2 4.3 35,6 30,1
3 4.7 37,4 32,9
4 5 39,2 35
5 5.4 41 37,8
6 5.8 42,8 40,6
7 6.2 44,6 43,4
8 6.6 46,4 46,2
9 7.1 48,2 49,7
10 7.6 50 53,2
11 8.1 51,8 56,7
12 8.7 53,6 60,9
13 9.3 55,4 65,1
14 9.9 57,2 69,3
15 10,6 59 74,2
16 11,3 60,8 79,1
17 12.1 62,6 84,7
18 12,9 64,4 90,3
19 13,7 66,2 95,9
20 14,6 68 102.2
21 15,6 69,8 109.2
22 16.6 71,6 116,2
23 17,7 73,4 123.9
24 18,8 75,2 131.6
25 20 77 140
26 21,3 78,8 149,1
27 22,6 80,6 158.2
28 24 82,4 168
29 25,5 84,2 178,5
30 27,1 86 189,7
31 28,8 87,8 201,6
32 30,5 89,6 213,5
33 32,4 91,4 226,8
34 34,4 93,2 240,8
35 36,4 95 254,8
36 38,6 96,8 270.2
37 40,9 98,6 286,3
38 43,4 100.4 303,8
39 46 102.2 322
40 48,7 104 340,9
° CDP g / kg ° ФДП gr / lb

 WhatsApp Online Chat !