Принципи на работа Dryair производи

1.Dehumidifying Принцип:

Во процесот на производство, пасивен ефект на влажност на производи отсекогаш била проблематична ...

Воздух сушење е одржлива резолуција и може да се постигне од страна на неколку методи: Првиот метод е ладење на воздухот под своите роса точка и отстранување на влагата од кондензација. Оваа метода е ефикасна во услови каде што точката на росење е 8 - 10 o C или повеќе; вториот метод е апсорпција на влага од страна на десикант материјал. Керамички влакна на импрегнирани порозна хигроскопски агенси се обработени во саќе-како тркачи. Структурата на сушењето е едноставен, и може да достигне -60 o C или помалку преку посебна комбинација на десикант материјали. Метод за ладење е ефикасен за мали апликации или кога нивото на влажност е умерено контролираат; за поголеми апликации, или кога нивото на влажност мора да се контролира на многу ниско ниво, се бара десикант сушење.

DRYAIR  системи  се користат за ладење технологија метод, како и средство за сушење тркалата на клеточна структура. Како што е прикажано на сликата, мотор го придвижува десикант тркало за да ги ротира 8 до 18 пати на час, и постојано ја апсорбира влагата преку акција регенерација, за обезбедување на сув воздух. Тркало десикант е поделена во областа на влага и од областа на регенерација; по влага во воздухот се отстранува во областа на влага на воланот, вентилатор испраќа сув воздух во собата. На тркала ја апсорбира водата ротира до просторот за регенерација, а потоа регенериран воздух (топол воздух) е испратен во текот на тркала од обратна насока, протерување на вода, така што воланот може да продолжи да работи.

На регенериран воздух се загрева или со пареа или греалки електрични грејачи. Поради посебните својства на супер силиконски гел и молекуларна сито во десикант тркало, DRYAIR  одвлажувачи може да се реализира континуирано сушење под големи количини на волумен на воздух, и да ги задоволи барањата на многу ниска содржина на влага. Преку појавување и комбинација, содржината на влага во воздухот се третира може да биде помал од 1g / kg сув воздух (еднакво на роса точка температура -60 o C). DRYAIR  одвлажувачи даваат одлични перформанси е уште подобро манифестира во средини ниска влажност. За да се одржи стабилна температура од сув воздух, тоа е препорачливо за да се излади и се загрева на суши воздухот со инсталирање на климатизација опрема или греалка.

图片 1

2.Principle на опремата за третман на VOC:

Што е без VOC концентратор?

VOC концентратор може ефикасно да се прочисти и да се концентрира на VOCs Ладен воздух поток исцрпени од индустриските фабрики. Со тоа што се во комбинација со согорување или опрема растворувач за обновување, и почетните и оперативните трошоци за целиот систем за намалување на емисиите на VOC може да биде драстично намалена.

 роторот VOC концентрација е направен од саќе неоргански хартија како супстрат, во кои е импрегниран со висока силициум зеолит на (молекуларно сито). Роторот е поделен на 3 зони како што се процесот, десорпција и ладење зони со запечатување на структура обвивка и отпорност на топлина на воздухот. Роторот е постојано ротира за оптимална брзина на ротација со насочена мотор.

Директорот на VOC концентратор:

Кога VOC Ладен издувниот гас минува низ зона на процесот на роторот која постојано се ротира, на огнеупорен Зеолит во роторот апсорбира VOCs и прочистен гас е исцрпени до амбиентна; VOC апсорбира дел на роторот потоа се ротира за да се зона на десорпција, каде што може да се апсорбира VOCs desorbed со мала количина на висока температура десорпција воздух и да се концентрира на високо ниво на концентрација (од 1 до 10 пати). Потоа, на високо концентрирана VOC гас се пренесува на соодветни системи за пост третман, како што печките или за обновување; на desorbed дел на роторот е уште ротира во зоната за ладење, каде зона се лади со ладење гас. Еден дел од VOC Ладен издувниот гас од фабрика минува низ зона на ладење и е префрлен во разменувач на топлина или греалка да се загрева и се користи како десорпција на воздухот. WhatsApp Online Chat !